Našli telo týždeň nezvestného českého turistu

19.08.2008 Poprad

Vysoké Tatry 19. augusta (TASR) - Telo týždeň nezvestného českého turistu našli dnes horskí záchranári v doline Zlomísk v západnej stene pod Drúkom vo Vysokých Tatrách.
Pravdepodobnou príčinou smrti bolo pošmyknutie a následný pad. Podrobnosti úmrtia určí súdna pitva.
Telo mŕtveho turistu, ktorý je jedenástou obeťou vo Vysokých Tatrách od začiatku roka, previezol vrtuľník ministerstva vnútra na Popradské pleso, odkiaľ ho transportovali vozidlom Horskej záchrannej služby (HZS) do márnice v Starom Smokovic.
Vyše 60-ročný český turista, ktorý odišiel do Vysokých Tatier, sa naposledy telefonicky ozval príbuzným 12. augusta. Keď sa v dohodnutý čas nevrátil domov, manželka požiadala o pomoc HZS a začala sa pátracia akcia. Záchranári hľadali nezvestného v oblasti Tupej, Končistej, Popradského Ľadového štítu, Batizovského, Litvorového štítu, Štôlskej doliny, Batizovskej doliny, doliny Zlomísk, v oblasti Železnej brány, Kačacej doliny, Lúčneho sedla a Bielovodskej doliny. Pátracia akcia prebiehala denne od skorých hodín bez ohľadu na počasie. Zapojilo sa do nej 122 profesionálnych a dobrovoľných záchranárov z Vysokých, Nízkych, Západných Tatier, Slovenského raja, Pienin a Veľkej Fatry. Na pomoc pri hľadaní nezvestného turistu prizvali aj vrtuľník.
Riaditeľ HZS Jozef Janiga dnes všetkým poďakoval za spolupráci pri náročnom pátraní.
 

Vyberte región